WMS GetFeatureInfo leaks connections

Description

Hello everyone

I am having a problem when I issue GetFeatureInfoRequests to GeoServer
(using geotools WMS plugin) backed by PostGIS. It appears a new process
is being added for every layer that returns a result in my query, and
that process remains "idle in transaction", i.e.:

postgres 19788 0.8 1.3 19948 7168 pts/0 S 10:33 0:00
postgres: geoserver sumac_base 127.0.0.1 idle in transaction
postgres 19789 1.5 1.2 19952 6516 pts/0 S 10:33 0:00
postgres: geoserver sumac_base 127.0.0.1 idle in transaction

Although I can kill these processes, I am worried about the connections
remaining open (observed via lsof -i). Here is a sample :
java 18219 jboss 65u IPv6 9141236 TCP
localhost.localdomain:50229->localhost.localdomainostgresql
(CLOSE_WAIT)
java 18219 jboss 66u IPv6 9141238 TCP
localhost.localdomain:50230->localhost.localdomainostgresql
(CLOSE_WAIT)

Here are the relevant component versions:
OS: Ubuntu Linux (Hoary), kernel 2.6.10-5-386 #1
JDK version is 1.5.0_01-b08
Geoserver version is 1.3.0-beta3 (WAR deployment in JBoss 4.0.1sp1)
PostgreSQL version: PostgreSQL 7.4.7
PostGIS version: 1.0.0-rc3

I saw what appears to be a similar problem in JIRA, but I think this had
more to do with stylers leaving an open connection.
http://jira.codehaus.org/browse/GEOS-161 - http://jira.codehaus.org/browse/GEOS-161
http://jira.codehaus.org/browse/GEOS-163 - http://jira.codehaus.org/browse/GEOS-163

Has anyone else ran into this problem? Perhaps I need to update some
piece of the "suite" or change some configuration option I haven't
found?

Thanks for any advice,
--jason

Environment

None

Activity

Show:
codehaus
April 10, 2015, 4:32 PM

CodeHaus Comment From: dblasby - Time: Thu, 19 May 2005 13:50:10 -0500
---------------------
<p>fixed for text/plain text/html

XML didnt leak</p>

Fixed

Assignee

Unassigned

Reporter

codehaus

Triage

None

Fix versions

Affects versions

Priority

Medium
Configure