Uploaded image for project: 'GeoServer'
  1. GEOS-8299

High oversampling on raster data might result in white response on a non empty area

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Medium
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: 2.11.3, 2.12.0
    • Component/s: WMS
    • Labels:

      Description

      Example using a demo layer:

      http://localhost:8080/geoserver/wms?SERVICE=WMS&&StYlEs=rain&BbOx=0,-0.0020,0.0040,0&SrS=EPSG%3A4326&LaYeRs=nurc%3AArc_Sample&WiDtH=100&VeRsIoN=1.1.1&FoRmAt=image%2Fpng&HeIgHt=100&ReQuEsT=GetMap

      The output is white, but the actual result should be colored. The request is oversampling the original data by 25 thousands times (original data at 0.5deg/px, request at 0,00002 deg/px), so I'd suspect some numerical issue when computing the requested grid geometry.

      One funny note, on my computer I actually get a green box (which would be a correct response) against that request, but not on cloudsdi, which is also a master/2.12.x build.
      So, maybe there is some contextual bit yet to be discovered about it (I've been messing with ROIGeometry recently, wondering if some of my experiments are in the classpath).

        Attachments

          Issue links

            Activity

              People

              • Assignee:
                aaime Andrea Aime
                Reporter:
                aaime Andrea Aime
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: