Uploaded image for project: 'GeoServer'
  1. GEOS-8853

WFS 2.0.0 GetFeature regression with ne_10m_admin_1_states_provinces_shp output

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Medium
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Affects Version/s: 2.12.4
    • Fix Version/s: 2.12.4
    • Component/s: WFS
    • Labels:
      None

      Description

      I have been doings some testing with the natural earth Quickstart dataset used for the GeoServer styling working and QGIS. And have run into a odd incompatibility with QGIS as a client and GeoServer WFS.

      Turns into two problems:

      • GeoServer WFS 2.0.0 GetFeature is not returning the same content as WFS 1.1.0
      • QGIS Always makes use of WFS 2.0.0 (even when configured to use 1.0.0 or 1.1.0)

      Sample data:

      Here are the example queries:

      Initial QGIS Request:

      Changing the BBOX to be a valid range:

      Change to EPSG:4327 srs:

      Using GeoServer layerpreview

      Adjusting QGIS request to use WFS 1.1.0:

        Attachments

        1. layer_preview_wfs1_0_0.png
          325 kB
        2. screenshot-1.png
          196 kB
        3. Selezione_296.png
          225 kB
        4. Selezione_297.png
          290 kB
        5. wfs_v1_1_1_qgis.png
          334 kB
        6. wfs_v2_0_0_epsg4326.png
          214 kB
        7. wfs_v2_0_0_qgis.png
          306 kB
        8. wfs2.0_gml_output.png
          301 kB

          Activity

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              jody.garnett Jody Garnett
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: